tiistai 1. toukokuuta 2018

Reitti

Reitti on nyt lyöty lukkoon ja on valmiina odottamassa juoksijoita. Matkat ovat hyvin lähelle 5 km ja 10 km. Lumi on pääosin sulanut reitiltä ja järjestäjän lapioinnin ansiosta viimeisetkin lumisemmat paikat on putsattu. Pääosin polut ovat siis hyvässä kunnossa, joskin kuraisia paikkoja vielä on jäljellä. Kenkävalinnaksi suositellaan polkujuoksuun tarkoitettuja kenkiä. Tavallisillakin lenkkitossuilla kyllä pärjää.

Reitti on merkattu puna-valkoisella nauhalla. Nauha roikkuu puista ja paikoin nauha ohjaa juoksijoita risteysten yli yhtenevällä viitoituksella.

Klikkaamalla kuvaa saat kartan auki suurempana.


Kaikki sarjat starttaavat matkaan kello 11.00. Pahimmalta ruuhkalta vältytään, sillä tarjolla on heti alkuun pieni matka tietä, ennen kääntymistä poluille. Reitin alkuosa kulkee tasaisella, joskin hieman kivikkoisella, rantapolulla. Kun rannasta käännytään metsään, isonee polkukin hieman ja vuorossa on ensimmäinen kevyt nousu ja lasku.Suurin mäki kohoaa noin reitin puolivälissä. Nousuosion jälkeen kilpailijat pääsevät nauttimaan hyvästä avokallioilla kulkevasta polusta, jossa kelpaa juosta kovempaakin. Mäeltä avautuu maisema Päijänteen ylle ja jopa Riihivuoren rinteet voi nähdä. Laskeutuminen mäen päältä tapahtuu portaita pitkin. Alamäessä kannattaa olla erityisesti tarkkana, sillä rinne ja portaat voivat olla liukkaat.

Avokalliolla pääsee nauttimaan kovempi
vauhtisesta juoksusta.


Tämän jälkeen juoksijat  pääsevät nauttimaan tasaisemmasta/laskuvoittoisesta osuudesta, joka kulkee niin kuusimetsässä, suon pitkospuilla sekä koivikon täyttämällä niityllä. Polku vaihtelee isosta pieneen. Muutamassa kohdassa polku on hieman kivikkoista tai juurakkoista, joten muistathan välillä myös tarkistaa mihin seuraavan askeleen laittaa. "Loppunousu" alkaa n. 1 km ennen maalia/toiselle kierrokselle jatkamista.

Saavuttaessa tien ylitykseen 10 km juoksijat jatkavat suoraan tien yli, mutta maaliin tulijat kaartavat oikealle tien reunaan ja kohti maalia. Tässä kohtaa on jäljellä on viimeiset pari sataa metriä ja on aika aloittaa hurja loppukiri!
Vielä viimeinen polkupätkä ennen loppusuoraa on
hyvä pohjaista, joten loppukirin voi
aloittaa hyvissä ajoin.